Despre Noi

Despre Noi


Pensiunile "Alexandru" și "Alex si Maria" sunt situate langa Primaria comunei Crasna (Gorj) la aproximativ 10 km de Baile Sacelu si 25 km de statiunea montana Ranca. Amplasamentul obiectivului se incadreaza intr-o zona montana de mare interes turistic avand numeroase puncte de atractie. Imprejurimile au elemente turistice de mare valoare istorica si artistica , printre care putem aminti : Manastirile Crasna-Icoana si Schitul Crasna-,Manastirea Polovragi, Lainici, Tismana,Cheile Galbenului,Cheile Oltetului si Sohodolului,Pestera Muierii, Pestera Polovragi, Ansamblul Sculptural Brancusian din Tg-jiu-Masa Tacerii,Coloana Infinitului, Poarta Sarutului.Comuna Crasna prin pozitia sa geografica se situeaza in imediata apropiere (18 km) a unor zone turistice montane , una din cele mai renumite fiind statiunea montana Ranca, unde puteti skia (va stau la dispozitie cele 2 partii) Ne-am propus sa furnizam turistilor ce ne trec pragul un inalt grad de confort si ospitalitate prin conditiile si facilitatile oferite de Pensiunea "Alex si Maria".

Terenul pe care este in prezent asezata Pensiunea "Alex si Maria" a fost achizitionat de familia Mihaila, fiind ultimul ramas disponibil din averea unei familii boieresti. Ruinele conacului boieresc au fost demolate, pe temelia acestuia construindu-se actuala Pensiune. Constructia fost ridicata cu fonduri proprii considerabile, initial nefiind proiectata in scop turistic. Ulterior, cladirea a fost modernizata folosindu-se fonduri Sapard fiind gandita pentru a oferi o serie de facilitati turistilor ce ii trec pragul. Pensiunea a primit trei margarete avand acum camere primitoare cu baie proprie, aer conditionat, frigider, Tv, Internet, piscina, sala de conferinte, sala de protocol, sala de mese, teren de tenis. Pentru a va convinge de aceste facilitati vizitati sectiunea galerie foto.

Comuna Crasna


Comuna Crasna este asezata în partea sud-vestica a tarii, in vecinatatea Sudica a Masivului Parang din Carpatii Meridionali, respective nordul judetului Gorj. Vecinii comunei Crasna sunt: la Nord, Masivul Parâng; la Sud comunele Sacelu si Bengesti-Ciocadia; la Est, orasul Novaci, iar la Vest, comuna Musetesti. Asezarea geografica în vasta depresiune subcarpatica olteana,cu un topoclimat favorizat de adapostul oferit de culmile nordice, au creat conditii favorabile asezarii sub forma de sate rasfirate. Continuitatea populatiei în aceasta regiune este atestata de descoperirea unor monede romane, fapt ce demonstreaza ca si în timpul stapanirii romane in Dacia exista o populatie pe aceste meleaguri si ca aceast a continuat sa existe pana în zilele noastre. In comuna Crasna se afla Manastirea Crasna, care a fost intemeiata în 1636 de marele Pitar Dumitru Filisanu, aceasta constituind un obiectiv turistic important al zonei alaturi de Manastirea Icoana.

Munții Parâng

Pensiunile Alexandru și Alex & Maria îți oferă posibilitatea de a vizita cei mai frumoși munți

Munții Parâng fac parte din Carpații Meridionali, grupa muntoasă Parâng-Șureanu-Lotrului, fiind cea mai mare ca suprafață dintre masivele muntoase ale României. De la est la vest măsoară aproximativ 50 de km iar de la nord la sud circa 25 km. Munții Parâng sunt delimitați la vest de Valea Jiului, iar la est de râul Olteț și râul Lotru. La nord sunt delimitați de Munții Șureanu, prin valea râului Jiul de Est Spre sud, delimitarea este făcută de șirul depresiunilor Novaci, și Baia de Fier. Sunt străbătuți de cea mai înaltă șosea de la noi din țară, Transalpina, care ajunge până la altitudinea de 2.200 m, oferind imagini rar întâlnite.